Dieta Dukan – Efectele Secundare Explicate

Dieta Dukan, precum toate planurile de slabit cu putini carbohidrati, a cauzat o agitatie destul de mare si oamenii au acuzat aceasta dieta, spunand sa are o lista de efecte secundare.

Toti ce doresc sa urmeze dieta trebuie sa se pregateasca pentru aceste efecte secundare. Unele pot fi evitate și altele le poți avea dacă nu urmezi planul de dieta.

Constiparea in Dieta Dukan

Problemele de toaleta reprezintă unele din subiectele despre care oamenii vorbesc cu raritate. Din fericire, în cele mai multe cazuri, problemele din acest departament pot fi evitate urmând niște sfaturi simple.

Când limitati carbohidratii (în special în faza de Atac din dieta Dukan) limitati și cantitatea de fibre pe care o consumati.  Pentru a evita constiparea trebuie sa va asigurați ca mâncați în fiecare zi pâine din tarata de ovaz (preferabil dimineața). Dacă asta nu este suficient, încercat urmatoarele:

  • Consumati suficiente lichide
  • inghititi o lingurita de tarata de grau
  • unele indulcitoare fără zahăr (guma de mestecat)  pot acționa ca un laxativ ușor
  • Puteți cumpăra suplimente de fibre.

Un singur trebuie sa notam, în special în zilele de proteina pura (vezi fazele din dieta Dukan), cu puțini carbohidrati precum cartofii și pastele, veți consuma mai puține alimente. Acest lucru confuza unii oameni și ii face sa creadă ca sunt constipati, când nu este cazul.

Respirație urât mirositoare

Acest efect nedorit al dietelor ce folosesc ketosis este respingatoarea respirație urata. Vestea buna este ca nu toată lumea suferă de ea. De asemenea gradul problemei difera de la persoana la persoana. Dacă ai o respirație urât mirositoare, cel puțin știi ca dieta Dukan funcționează…te poți descurca cu ușurința folosind niște gume mentolate.

dieta dukan efecte secundare

Un alt efect secundar, legat de respirația urât mirositoare este mai mult tartru adunat în gura. Asigurati-va ca va spalati pe dinți regulat, folosiți apa de gura și dacă e nevoie, vizitati dentistul.

Rinichii afectati dieta Dukan

Aceasta este problema principala ridicată de cei ce nu sunt de acord cu dieta Dukan. Oricum adevărul este ca pentru mulți oameni, acest lucru nu va fi o problemă. Dacă aveți o conditie legată de problemele de rinichi și un nivel mai mare de acid uric, atunci trebuie sa consultati un doctor. Dacă nu, consumati multe lichide.

Gripa de inductie

este un nume comun pentru un grup de simptome date de renuntarea la carbohidrati. Te poate face iritat și lipsit de energie. Vestea buna este ca aceste efecte ar trebui sa dureze câteva zile, pana când te obișnuiești cu dieta.  Precum orice alta dependentă, când renunți la un lucru, trebuie sa reziști poftelor.

Asta înseamnă ca după prima săptămâna din dieta Dukan (sau chiar mai devreme)  ar trebui sa nu mai ai aceste probleme. Ar trebui sa te simți mult mai activ și mai plin de energie.

Oboseala in timpul dietei Dukan

Probabil ați observat pana acum ca puteți scapa de aceste efecte secundare prin consumul regulat de lichide. Îndata ce au trecut primele zile și ați trecut de gripa de inductie, probabil veți experimenta dureri de cap, ameteli și oboseala. Primele doua pot fi eliminate prin:

  • mancatul suficient
  • consumul suficient de lichide

Cu atâtea diete pe piața ca restrictioneaza cantitatea de mâncare consumata, puteți fi tentati sa credeți ca mancand mai puțin din alimentele permise, veți slabi mai rapid. De fapt se întâmpla chiar opusul. Dacă verificați caloriile din dieta Dukan veți fi surprinsi cât de mic este numărul.

Recomandare: daca tineti dieta Dukan, fara s-o adaptati in vreun fel dupa bunul plac, recomand sa nu folositi suplimente de slabit precum Fizzy Slim sau Eco Slim. Dieta Dukan este o dieta foarte eficienta, care tinuta corect va ajuta sa slabiti atat cat aveti nevoie.

Deficiența de vitamine

Unii oameni se îngrijorează ca, în special în zilele de proteina pura, nu vor primi toate vitaminele de care au nevoie. Oricum, numai dacă mănânci aceeași mâncare de fiecare data, nu veți primi toate vitaminele necesare.

Dacă asta nu va asigura suficient de mult, sau dacă deja aveți o deficiența de vitamine, puteți cumpăra niște suplimente cu vitamine. Ele chiar sunt incurajate în dieta Dukan.

Alte probleme

Sper ca acest articol a clarificat orice îndoială pe care o aveati. Cele de mai sus sunt doar efecte secundare pe care e posibil sa le întâlniți, dar cum toți suntem de greutati diferite și avem o conditie fizica diferita, experientele pot varia. Retineti faptul ca în timp ce urmați regulile dietei Dukan, nu ar trebui sa aveți nici un discomfort și nici o durere. Dacă acest lucru se întâmpla, cereți ajutorul și vorbiți cu un medic.

7.6/1011 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here