Impotenta alcoolica – legatura dintre potenta si alcool

Ca sa-l parafrazam pe William Shakespeare, alcoolul “provoaca dorinta, dar inlatura performanta”.

Expertii in sanatate din intreaga lume sunt de acord ca mici cantitati de alcool, in special vinul rosu, pot fi benefice. Consumul moderat de alcool poate elibera inhibitiile sexuale, intensifica libidoul si poate creste temporar sentimentul de bunastare si stima de sine.

Dar consumul excesiv gradual deprima acele momente pasagere de euforie si duce in final la o afectiune cunoscuta sub denumirea de impotenta alcoolica.

Cum determina alcoolul disfunctia erectila?

Majoritatea barbatilor sunt familiari cu notiunea de „brewer’s droop” , o forma temporara de impotenta alcoolica ce apare atunci cand bautorul moderat consuma ceva mai mult.

Totusi, abuzul de alcool pe termen lung afecteaza sistemul nervos si perturba impulsurile dintre glanda pituitara a creierului si organele genitale. Sistemul nervos este responsabil de declansarea semnalelor ce determina dilatarea si relaxarea vaselor de sange de la nivelul penisului, rezultand intr-o erectie.

Studii clinice arata ca abuzul prelungit de alcool determina distructii ireversibile ale terminatiilor nervoase de la nivelul penisului, ceea ce determina o disfunctie erectila alcool-indusa.

Consumul excesiv de alcool de asemenea determina schimbari comportamentale ce reduc dorinta sexuala si inhiba performanta sexuala. Nivelul de concentrare si de judecata devin alterate si activitatile fizice si de miscare sunt afectate.

Alcoolismul perturba nivelurile hormonale, in principal cel de testosteron si estrogen. Nivelurile scazute de testosteron scad libidoul si functionalitatea sexuala.

Nu este de mirare ca, avand in vedere aceste lucruri, consumul excesiv de alcool determina de obicei „super-armasari” la care in final „ e doar gura de ei!”.

Depresia, stresul si anxietatea sunt de obicei citate ca motive pentru consumul excesiv de alcool. Dar acestia sunt aceeasi factori psihologici ce duc la impotenta. Asa ca nu este surprinzator faptul ca cei ce consuma excesiv alcool sunt mai susceptibili la impotenta alcoolica.

Interesant este faptul ca studiile ne arata ca abuzul de alcool pe termen lung determina disfunctia erectila la barbati chiar si atunci cand sunt lucizi. In afara distructiei aduse sistemului nervos de alcoolism, se crede ca atat declinul starii de sanatate fizice cat si psihologice pot contribui la aceasta.

Consumul excesiv de alcool este des asociat cu alti factori negativi cum ar fi fumatul, mancatul in exces, lipsa exercitiilor fizice si abuzul de droguri.

In ciuda faptului ca abuzul de alcool este determinat de factori fizici si psihologici, concluzia este ca abuzul de alcool poate duce la o scadere cronica a performantei sexuale, in cel mai bun caz, si in cel mai rau caz la impotenta alcoolica cronica.

Care sunt tratamentele pentru impotenta alcoolica?

Cel mai important factor in tratamentul abuzului de alcool este recunoasterea faptului ca exista o problema si a faptului ca ajutorul exista. Multe din efectele adverse fizice si psihologice determinate de alcoolism pot fi reversibile sau depasite daca problema este tratata destul de devreme.

Sunt disponibile un numar mare de optiuni terapeutice pentru a depasi aceasta problema.

In mod normal, prima conduita terapeutica este terapia medicamentoasa pentru impotenta. S-au dovedit a fi eficiente in tratamentul disfunctiei erectile diverse tratamente precum Ultimate Formula (picaturi), Activ Max (spray) sau pastilele XtraSize.

Daca exista distructie vasculara determinata de consumul excesiv de alcool, injectiile pentru impotenta s-au dovedit a fi eficiente, de incredere si sigure in tratamentul impotentei alcoolice.

Exista si o gama larga de optiuni naturale ce va pot ajuta, multe dintre care le-am discutat pe acest site.

Deci care este urmatorul pas?

Daca aveti disfunctie erectila si sunteti un consumator inrait de alcool, sansele ca alcoolul sa fie cauza majora este destul de mare, daca nu cumva cauza principala. Daca dumneavoastra sau cineva pe care il cunoasteti are aceasta problema, primul pas este rezolvarea alcoolismului.

Asa cum stiti probabil, impotenta este doar una din potentialele probleme de sanatate pe care le puteti infrunta in consumul excesiv de alcool. Printre problemele serioase ce pot aparea in consumul cronic de alcool se numara si afectiunile hepatice, sechele cerebrale, insuficienta renala si cancer.

Chiar daca tratamentele discutate mai sus pot sa va ajute, cheia este limitarea consumului de alcool cat de mult posibil. Pe langa remedierea impotentei, acest lucru va face numai bine corpului dumneavoastra.

Impotenta cauzata de alcool poate fi tratata cu succes … e nevoie doar de timp si efort din partea dumneavoastra. Dar, in final, merita 🙂

8.4/1015 ratings
te-a ajutat aceast articol? dă-i un vot

SCRIE UN COMENTARIU / INTREBARE / PARERE

Please enter your comment!
Please enter your name here